НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност около стратегически обекти в страната

Засилени мерки за сигурност са предприети по отношение на охраната на стратегически обекти в страната. Това потвърдиха за "По света и у нас" от вътрешното министерство. Ключови сгради в София тази сутрин осъмнаха с въоръжена полицайска охрана. Премиерът съобщи, че се проверяват постъпили в службите сигнали и се взимат превантивни мерки.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:53, 04.03.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Повече полицейско присъствие, засилена охрана и дори проверки на граждани се предприемат на тези места в столицата, на които се събират по-голямо количество хора, научи "По света и у нас" от свои източници. Камерата ни видя спецполицаи да охраняват района около Централната жп гара. Под засилена охрана са още летище София, културни и исторически места, на които по традиция се събират по-големи групи от хора.

Бойко Борисов: "Имаше някои сигнали, които трябваше да се проверят и докато се проверят сме взели всички превантивни мерки. Светът е във война и просто ние именно за това и утре правим това учение на границата да сме подготвени за най-тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително и със затваряне на КПП-то при мигранска вълна и натиск от гръцка или македонска страна".

Разузнаването, контраразузнаването и службите за вътрешна сигурност постоянно анализират ситуацията в региона и Европа. като високо рискова се определя обстановката в Близкия изток и в Турция, където има степен на висок риск от терористични действия. Разузнавателните служби оценяват също като висок риска, но от терористични заплахи в Гърция. Най-уязвими се смята, че са местата, на които са концентрирани големи групи мигранти с произход от Афганистан, Пакистан и Северна Африка. Заради терористичните атаки в Париж висока степен от терористична опасност има в страните от Западна Европа.

Цялото изказване на премиера Борисов вижте тук:

;

Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички превантивни мерки и сме подготвени и за най-тежки сц...

Posted by Boyko Borissov on Friday, 4 March 2016
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни ясли за изрядните данъкоплатци в Стрелча
Безплатни ясли за изрядните данъкоплатци в Стрелча
Касиерка наби крадец в Джорджия (ВИДЕО)
Касиерка наби крадец в Джорджия (ВИДЕО)