НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност по света преди новогодишните празненства

Засилени мерки за сигурност по света преди новогодишните празненства. В Съединените щати, Европа и Южна Америка по площадите в големите градове ще бъдат разположени хиляди полицаи. На много места ще има и пропускателни пунктове за желаещите да присъстват на празненствата.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:20, 31.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Една от най-големите сцени на новогодишни празненства в света - площадът "Таймс Скуеър" в Ню Йорк освен с хора в добро настроение, ще бъде залят и от полицаи. Добавени са екипи за наблюдение и снайперисти по покривите на някои от сградите. Очаква се на площада да присъстват над 1 милион души.

ГЕРМАНИЯ

Най-голямото парти за нова година в германската столица Берлин, ще бъде край Бранденбургската врата. Властите забраниха в района да се внасят големи чанти, куфарчета или алкохол. Заради зачестилите инциденти със сексуално насилие срещу жени, организаторите са подготвили зона за сигурност, в която всеки, който се чувства застрашен ще може да получи медицинска и психологическа помощ.

БРАЗИЛИЯ

И докато на плажа Копакабана се провеждат най-големите новогодишни празненства в света, бразилските власти ще дислоцират близо 12 хиляди полицаи в Рио де Женейро. Очаква се близо 3 милиона туристи да видят фойерверките на емблематичния плаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Заложническата криза в Харков приключи благополучно
​Заложническата криза в Харков приключи благополучно
Къде може да посрещнете Нова година в страната?
Къде може да посрещнете Нова година в страната?