В столицата на работа ще бъде мобилизиран целия ресурс на полицията. По всички магистрали и главни пътища ще има засилено присъствие на патрулни автомобили.

Полицията призова всички, които ще пътуват по празниците, да бъдат изключително внимателни и търпеливи по пътищата на страната. За облекчаване на трафика в последния почивен ден, както и днес, по автомагистралите и основните пътни артерии, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона от 14 до 20 часа.

Комисар Бойко Рановски - началник отдел "Пътна полиция" ГДНП: За да може да се подпомага трафика, за да може да се предотврати възможността на пътни инциденти.

През почивните дни ще има засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици. На пътя ще бъдат извадени и всички камери за скорост. Охраната на авто и жп гарите ще бъде засилена. В София по време на празничните чествания пред Паметника на незнайния воин и военния парад на площад "Александър Невски" ще има и специални екипи за борба срещу тероризма.

Комисар Борислав Муеров - н-к отдел "Охранителна полиция" СДВР: Там ще бъдат изградени контролно- пропусквателни пунктове с рентгенови рамки за пропускане на гражданите в обособените джобове за наблюдение на самата церемония.

Заради многото публични прояви на 5 и 6 май целият център на София ще бъде затворен за движение.