НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност преди концерта на Ариана Гранде в Манчестър

По-малко от 3 часа остават до началото на концерта "Цялата ни любов е за Манчестър". Той е на Ариана Гранде, в памет на жертвите от терористичния акт, като участие ще вземат Джъстин Бийбър, Колдплей, Тейк Дет, Кейти Пери, Майли Сайръс и Фарел Уилямс. "Благотворителният концерт в Манчестър сега има дори по-голямо значение". Това заяви мениджърът на Ариана Гранде след атентата в Лондон снощи. Хиляди се стичат в Манчестър, за да присъстват на събитието. След снощната атака мерките за сигурност в града са изключително високи.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
17:57, 04.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Десетки желаещи да присъстват на концерта се наредиха на опашка пред стадион "Олд Трафорд", където ще се проведе събитието. След нападението в Лондон полицията засили допълнително и без това строгите мерки за сигурност. Изградени са пропускателни пунктове, на които ще бъдат проверявани всички, които влизат или приближават стадиона. Властите призоваха хората да не носят чанти или раници. Заплахата за терористични удари в страната официално остава на предпоследно равнище.

Алисиа: "Ужасяващо е, особено когато се събираме заедно, за да изразим съпричастност и единство. Разочароващо е, когато се случва нещо подобно в Лондон, особено след случилото се в Манчестър преди няколко седмици. Много е тъжно".
Морган: "Опитвали са се да ни победят и преди. Няма да се случи. Не вярвам, че ще има нещо подобно".

Самата Ариана Гранде изненада приятно ранените от атентата в Манчестър на 22 май. Тя посети болницата, където бяха настанени феновете ѝ и разговаря с тях. Концертът тази вечер ще събере пари за всички пострадали от атаката. 22-ма души загинаха, след като атентатор-самоубиец се взриви в тълпа след концерта на Ариана Гранде. Освен певицата на събитието под надслов "Цялата ни любов е за Манчестър" тази вечер ще участват Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Фарел Уилямс и групите "Колдплей" и "Тейк Дет". Приходите от концерта са предназначени за фонд за спешна помощ, учреден от град Манчестър и Британския Червен кръст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Геновева Радева: Лондон бавно се отърсва от преживения ужас
Геновева Радева: Лондон бавно се отърсва от преживения ужас
Свидетел на хаоса в Торино: Беше невиждана блъсканица
Свидетел на хаоса в Торино: Беше невиждана блъсканица