НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в Банкок заради опасност от бомбен атентат

Полицията в Тайланд е засилила мерките за сигурност в Банкок, летищата в столицата и околните провинции, след като разузнаването сигнализира за възможен бомбен атентат в края на месеца, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
20:51, 10.10.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
засилени мерки сигурност банкок заради опасност бомбен атентат

Заместник-началникът на полицията Сривара Рансибрахманакул заяви пред медиите, че групата, която се готви да нападне столицата, може да е същата, която извърши поредица бомбени атаки през август в Централен и Южен Тайланд. Мерките за сигурност в столицата и околностите ѝ са засилени, особено около туристическите атракции и посолствата. По данните на разузнаването е планирано атентатите да бъдат извършат в периода между 25 и 30 октомври.

Тайландското правителство отхвърля претенциите за независимост на трите южни провинции, в които мюсюлманите са мнозинство. През по-голямата част от втората половина на миналия век в тези райони имаше тлеещ конфликт. Той бе възобновен през 2004 г. и жертвите му се измерват с хиляди. Чаяпол Чатчайдет, генерал-лейтенант от полицията, потвърди пред ДПА, че са засилени полицейските патрули. Органите на реда сътрудничат със собствениците на туристически обекти и магазини в Банкок. Властите призовават тайландците да бъдат бдителни и да ги информират за всяко нещо, което им се стори подозрително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на кръв във Великотърновската болница. Започна акция за кръводаряване
Недостиг на кръв във Великотърновската болница. Започна акция за кръводаряване
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Пабло и портретите
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Пабло и портретите