Подробностите около нападението на Лондон Бридж тепърва ще се изясняват. Полицията се отзовава на сигнал в ранния следобед. Заварва хора, които се борят с нападателя и успява да го ликвидира. Изстрелите допълнително засилват паниката сред хората в района.

Роб Андърууд, очевидец: Беше наистина трудно, защото когато виждаш всички да бързат и да тичат във всички посоки, започваш да се притесняваш за собствената си сигурност. И единствената ти мисъл е как да се измъкнеш. Чувстваш се много изплашен и тревожен за това, което се случва и чакаш да премине.

Репортер на Би Би Си е видял как няколко души се опитват да отнемат ножа на нападателя. Кметът на Лондон Садик Хан нарече тази реакция "смайващ героизъм".

Садик Хан, кмет на Лондон: Искам да благодаря на нашите храбри спешни служби, които се отзоваха на ужасната атака. Всеки ден те рискуват живота си, за да бъдем в безопасност. Искам да благодаря и на гражданите, които рискуваха своята безопасност. Те са най-добрите сред нас. Тероризмът е страхлив и зъл. Ние ще застанем единни пред лицето на терора. Онези, които искат да ни нападат и да ни разделят, никога няма да успеят.

Ситуацията е овладяна, а мерките за сигурност са засилени. Премиерът Борис Джонсън посети мястото на инцидента и също благодари на полицията и медицинските екипите за бързата реакция.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Отново отдавам дължимото на работата на полицията и спешните служби. И призовавам всички да бъдат бдителни. Не можем да не си спомним какво стана през 2017 г. на същата част на града. Надявам се, че хората ще възстановят по-бързо нормалните си дела.

При терористичното нападение преди две години бяха убити осем души.