НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в София заради мача ЦСКА-София - Копенхаген

"ЦСКА-София" среща днес датския "Копенхаген" в квалификационен мач от Лига Европа. Срещата е на стадион "Васил Левски" от 20.45 часа. БНТ1 ще излъчва срещата на живо. Специалното ни студио започва 15 минути по-рано. Заради мача в столицата ще има засилени мерки за сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 09.08.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
засилени мерки сигурност софия заради мача цска софия копенхаген

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Феновете на гостуващия отбор ще бъдат пропускани през вход 4 на сектор „Б“. Привържениците на ЦСКА ще могат да влизат през всички входове на сектори „А“ и „В“, и през входове 18 и 22 на сектор „Г“, като при необходимост ще бъдат отворени и входове 16 и 17 на сектор „Г“.

Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полиция.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

За да бъде избегнато струпване, МВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18.30 часа.

Възможно е в късните следобедни часове движението в центъра на София да е затруднено. Въведени са ограничения за престой и паркиране около Националния стадион. По преценка на полицията е възможно да се затворят за движение улиците около стадиона, като от там ще се движат само автобусите на градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов присъства на закриването на учението Платинъм Лайън 2018
Премиерът Борисов присъства на закриването на учението "Платинъм Лайън 2018"
Повдигат обвинение на шофьора, блъснал 6 момичета в Китен
Повдигат обвинение на шофьора, блъснал 6 момичета в Китен