НОВИНИ

Засилени полицейски проверки в съботния ден

Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата през първия от поредицата почивни дни. Преминаването през един от най-използваните гранични пунктове - Кулата-Промахон беше натоварено, но без дълги опашки. Полицейските проверки бяха най-вече за шофиране с превишена скорост, както и за употреба на алкохол и наркотици.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
19:23, 21.09.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За да избегнат трафика предвидливи шофьори си разделиха пътуването и на път за Гърция пренощуваха в Благоевград.

- Не сме били в трафик нито вчера, нито днес. Снощи си бяхме в Благоевград отседнали.

Повече обаче трябваше да чакат хората, които избраха да пътуват в пиковите часове. От ранни зори движението към границата ни с Гърция беше интензивно.

През целия ден най-проблематичен остана участъкът край Благоевград, в който автомобилите трябваше от АМ "Струма" да продължат по Е-79. На кръговото кръстовище се оформи тапа, която допълнително усложни трафика в отсечката от Благоевград до Симитли.

На граничен пункт "Кулата" не се образуваха опашки, тъй като обработката на документите вървеше бързо. И през трите почивни дни ще работят всички 10 гишета. При увеличаване на пътникопотока са предвидени и служители за работа с мобилни устройства. Натоварен се очаква да бъде трафикът и в последния почвен ден - понеделник. Тогава, за да се облекчи движението, тежкотоварни автомобили от 14 ч. до 20 ч. няма да пътуват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом се е опитал да изтрие важна информация за климатичните промени
Белият дом се е опитал да изтрие важна информация за климатичните промени
Отново безредици при протестите на жълтите жилетки във Франция
Отново безредици при протестите на "жълтите жилетки" във Франция