НОВИНИ

Засилени проверки на пътя по време на акция "Абитуриенти"

И тази година камерите на МВР ще снимат кортежите на зрелостниците, за да санкционират нарушителите. Полицейски патрули ще има във всички училища, където предстоят балове.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:19, 21.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

И този път униформените призовават еуфорията да не надделява над разума. Миналата година екипите на ,,Пътна полиция" са засекли общо 400 нарушения на пътя. Най-често водачите са превозвали абитуриенти без колани. Тежки катастрофи не са регистрирани.

комисар Бойко Рановски, началник отдел ,,Пътна полиция" ГДНП: Надяваме се тази година празнуващите да са станали по-отговорни, да спазват правилата и да нямаме пострадали и загинали абитуриенти.

По време на баловете ще бъдат осигурени патрули на сборните пунктове, както и кортеж до заведенията, където ще се празнува. На място ще се правят проверки за дрогирани, пияни и въоръжени лица. В случай, че абитуриентите се показват през прозорците в движение ще бъдат глобени 50 лв., толкова ще трябва да платят и шофьорите.

комисар Бойко Рановски, началник отдел ,,Пътна полиция" ГДНП: Всички случаи на неправилно превозване на пътници ще бъдат заснемани с мобилни видеокамери и ако не може да се вземе отношение на място веднага от водачите и собствениците на автомобилите, които са допуснали тези нарушения, ще бъдат призовавани и санкционирани допълнително.

Използването на пиротехника без разрешение също ще се санкционира. Глобите са от 500 до 2000 лв. Най-много празнуващи абитуриенти се очаква да има на 24 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетен знак Златен век за български творци по случай 24 май
Почетен знак "Златен век" за български творци по случай 24 май
JP3 и Гери Турийска с обща песен
JP3 и Гери Турийска с обща песен