Засилени проверки на пътя ще има утре в празничния ден и през почивните дни. От "Пътна полиция" призоваха шофьорите да бъдат отговорни на пътя, както и да подават сигнали за нередности. Миналата година на 6 септември са регистрирани 15 тежки катастрофи с 21 ранени.

Най-сериозен трафик се очаква по българо-гръцката граница, както и по трасето от Дуранкулак до Малко Търново. От полицията апелираха шофьорите, решили да излязат извън страната за почивните дни - да проверят изрядността на автомобилите си и да спазват пътните знаци.


инспектор Мария Ботева, отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": Ще се подпомага движението и по автомагистралите. Основно и по трасетата от ГКПП "Капитан Андреево" към Драгоман, към Видин, Русе навсякъде, където имаме гранични пунктове и където се очаква залисване на туристическия поток и транзитно преминаващите.
Продължават засилените проверки на Пътна полиция в цялата страна

Продължават засилените проверки на Пътна полиция в цялата страна

Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната. Вчера са били проверени 4861 моторни превозни сре...