В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по храните във Варна и от Агенция по рибарство и аквакултури проверяват обектите за търговия с риба. До момента няма констатирани нарушения. Проверяващите съветват да се купува риба само от регламентираните места.

Варна

Ден преди празника желаещите да си купят прясна риба са десетки, а пред магазините на пазар "Чаталджа" във Варна се вият дълги опашки.

Задачата на инспекторите беше да установят каква риба се предлага и дали магазините имат изрядни документи. Търговците пък са длъжни да уведомят клиентите си, ако рибата е била замразявана и нямат право да я предлагат като охладена.

Д-р Ренета Николова- гл. инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните - Варна: Констатирахме, че се предлага жива риба шаран и есетра. Същите са придружени с декларация за произход. В момента на проверката се предлагаше и охладена риба, която е правилно съхранена с лед. Рибата е в срок на годност.
Започнаха засилени проверки в търговската мрежа преди Никулден

Започнаха засилени проверки в търговската мрежа преди Никулден

В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по безопасност на храните започнаха засилени проверки в търговските обекти и заведенията за общест...