НОВИНИ

Засилени проверки по Черноморието за качеството на храната и водата

Какво е качеството на храната и водата - за това ще следят здравните инспектори по Черноморието. Те ще правят и извънредни проверки, заради които от вътрешността на страната ще бъдат командировани допълнително хора. Целта е да се гарантира спокойна почивка на туристите. Това заяви във Варна здравният министър проф. Николай Петров, който откри обновената клиника по съдова хирургия в Университетската болница „ Св. Марина".

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
15:57, 12.06.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Планираните засилени проверки и изненадващи акции през сезона ще увеличат работата на спeциалистите от Регионалните здравни инспекции по Черноморието.

проф. Николай Петров, министър на Здравеопазването: За да може да се осигури на летовниците сигурност в храненето, сигурност в употребата на питейна вода, на водата в басейните и в самото море, както и по отношение на персонала, който работи в кухните, където се приготвя храната.
;

Здравният министър коментира и новата Наредба за дрогирани и пияни шофьори. Според нея само спешните медици ще могат да вземат проби за алкохол и наркотици, като вместо за 2 часа, трябва да извършват изследването за 90 минути.

проф. Николай Петров, министър на Здравеопазването: Търси се ефективност на самия процес на вземането на пробата, методът, по който се изследва, границите, в които се установява къде се транспортира, кой я съхранява, така че тя да има доказателствена стойност.

Практиката досега показва, че една и съща алкохолна проба, обработена в различни медицински центрове, дава различни резултати. Това дава възможност на нарушителите да ги оспорват в съда и те да бъдат отменяни. Новата Наредба ще преустанови подобна възможност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравен багаж временно блокира метростанцията на Софийския университет
Забравен багаж временно блокира метростанцията на Софийския университет
Пиронкова стартира с победа сезона на трева
Пиронкова стартира с победа сезона на трева