НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие през празничните дни в цялата страна

Има повишен риск от терористична дейност, както в България така и в цяла Европа. Това каза изпълняващия длъжността главен секретар на МВР Георги Абаджиев. Конкретна заплаха за страната ни обаче няма. Ще има засилено полицейско присъствие на местата, където в празничните дни ще има голямо струпване на хора: храмове, търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура, метростанции, жп- и автогари, летища. При необходимост ще се извършват физически проверки, каза още Арабаджиев.

Явор Симов
от Явор Симов
17:14, 12.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Във връзка с Великденските празници във всички структури на МВР е създадена специална организация. Проведени са срещи с представители на местната власт, за да се осигури по-сериозно полицейско присъствие там, където се очаква да има струпвания на хора.

гл. комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция": Планирано е и провеждането на специализирана полицейска операция "Алкохол и неправоспособност", където служителите на МВР ще завишат контрола особено в районите със струпване на големи маси от хора, питейни заведения, църкви.

От пожарната са извършили проверка и обследване на всички храмове и заключението е че като цяло противопожарните мерки за евакуация и известяване се спазват. От МВР призоваха всички граждани да си носят документи за самоличност, защото на места ще има изградени входни КПП-та за проверка. Да не се носят обемисти багажи, а който има такива те ще бъдат проверявани най щателно.

ст. комисар Младен Маринов - директор на СДВР: Ще бъдат изградени и съответните съоръжения и използване на техника с оглед недопускане на скоростно навлизане на пътно транспортни средства в оградените територии.

От Гранична полиция са предприели всички възможни мерки за облекчаване преминаването през границата ни. Граничните пунктове ще работят без прекъсване, дори и по време на смяна на дежурните екипи. Придружителите или единия родител на непълнолетните деца, които ще пътуват зад граница да носят ксерокопие на декларацията за съгласие, призоваха от Гранична полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста
Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста
НСИ: Населението у нас продължава да намалява и застарява
НСИ: Населението у нас продължава да намалява и застарява