НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие в ромските махали на Русе

Двата ромски квартала в Русе продължават да са блокирани от полицейски коли и жандармерия. След като снощи рокери влязоха в кварталите "Тракцията" и "Селеметя" и имаше напрежение, днес ситуацията е спокойна. Междувременно премиерът Борисов съобщи, че са взети всички мерки да не се нагнетява напрежение в Русе.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:02, 12.10.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Тази сутрин площадчето в "Тракцията" беше пълно с таксиметрови коли - хората масово извеждаха децата си, за да ги предпазят. Жителите на квартала казват, че до преди няколко дни българи, роми и турци са живели спокойно и в разбирателство. След убийството на русенската журналистка обаче започнали да получават заплаха, а след снощното нахлуване на рокерите вече са много притеснени. А по думите им, те през цялото време са съдействали на полицията и не искат конфликти.

В квартал "Селеметя" днес всички коментираха нахлуването на рокерите в квартала. На площада пред вече разрушеното училище хората се бяха събрали, за да обсъдят как ще реагират, ако отново има прояви на агресия срещу тях. Те самите снощи излязоха с ножове и ятагани срещу рокерите. От полицията в Русе заявиха, че през целия ден ще има засилено полицейско присъствие.

Ст. комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе: В Русе пристигнаха сили и средства на дирекция „Жандармерия", които ще се включат активно в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред. Нямаме постъпили официални данни за пострадали граждани и имущество.
- А изобщо някакви инциденти имало ли е всъщност?
- Оперативната обстановка е спокойна. Имаме подкрепление от дирекция „Жандармерия". Колегите са в Русе и активно са се включили по мероприятията по опазване на обществения ред.

Хората от двата квартала коментираха, че благодарение на полицейското присъствие днес всичко е спокойно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста служителя на БАБХ, отглеждал плантация с марихуана
Съдът остави в ареста служителя на БАБХ, отглеждал плантация с марихуана
Албания се захваща с игрите на щастието
Албания се захваща с "игрите на щастието"