Комисията за финансов надзор оповести, че събраните средства от застраховка "Гражданска отговорност" не стигат, за да се покрият щетите от пътни произшествия и то в национален мащаб. Означава ли това, че цената на застраховката ще се повиши в бъдеще - темата в "Денят започва" коментира Коста Чолаков, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

По думите му, пострадалите на пътя са много повече през последние три години и това предполага повече обезщетения за пострадали хора и близки на загинали при пътно-транспортни произшествия, или т.нар. неимуществени вреди.

Коста Чолаков, Асоциация на българските застрахователи: Много е важно водачите да са много по-внимателни и да предотвратяват такива произшествия, което е задача на цялото общество.

Застрахователят обясни, че темата за цената на застраховка "Гражданска отговорност" не може да бъде обща, защото всяко дружество си прави разчетите. Средната цена обаче е нараснала с около 7 лв. миналата година.

На пазара има много голяма конкуренция и тенденцията определено е за нарастване на цената, призна Чолаков.

По-високи цени на застраховката „Гражданска отговорност” за нарушения на пътя

По-високи цени на застраховката „Гражданска отговорност” за нарушения на пътя

Да намалее процентът на водачите, които сключват доброволно застраховка Гражданска отговорност, очакват брокери след влизане на новите правила за опре...