НОВИНИ

Застреляха директора на конкурса "Мис Свят" в Мексико

Уго Рубен Кастеянос, директор на конкурса "Мис свят" в Мексико беше застрелян, след конкурс за красота в северозападната част на страната.Той, бивша миска и нейният приятел бяха отвлечени в неделя от въоръжени и маскирани мъже.

застреляха директора конкурса мис свят мексико
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 09.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Тримата излизали от бар в град Кулиакан в щата Синалоа, когато били отвлечени. По-късно тялото на Кастеянос е било открито в джип с множество огнестрелни рани по главата и торса. По вратата на колата също имало следи от куршуми. Другите двама била освободени от похитителите.

Според първоначалната информация целта на нападателите бил именно г-н Кастеянос, но не е известно убийството му да е свързано с конкурса за красота, на който присъствал.

Щатът Синалоа е известен с едноименния наркокартел, ръководен от Хоакин Гусман - "Ел Чапо", който беше заловен през януари след зрелищно бягство от затвора. Според официалните статистики около 160 хиляди души са били убити и 27 000 са безследно изчезналите, след като правителството обяви война на бароните на дрогата през 2006 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на Никола Анастасов БНТ днес ще излъчи филма Тримата от запаса
В памет на Никола Анастасов БНТ днес ще излъчи филма "Тримата от запаса"
Кола се обърна на таван и удари мъж на пешеходна пътека
Кола се обърна на таван и удари мъж на пешеходна пътека