Днес максималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Облачността ще бъде променлива, ще има и райони със слаби превалявания от дъжд. В Източна България ще духа слаб, на морския бряг - умерен югозападен вятър.

В планините ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина 1700 метра – от дъжд. Слаб до умерен северозападен вятър и максимални температури в планинските ни курорти – около 5 градуса.

В неделя облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са над нулата, а максималните - между 10° и 15°. В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източната половина от страната и в районите на север от планините ще се усили. Облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Във вторник ще завали дъжд. Със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и до вечерта дъждът във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще преминава в сняг. В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Ще продължи да вали, в по-голямата част от страната - дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета - сняг. В четвъртък вятърът ще отслабне, но ще остане предимно облачно, на места в равнините – и мъгливо. На отделни места все още ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд.