В неделя ще бъде затворена част от тунела на НДК заради изграждане на кабелната мрежа на новото тролейбусно трасе по булевард „Черни връх“. Новата линия, по която ще се движи тролейбус номер 7, ще свързва кварталите „Люлин" и „Манастирски ливади" с центъра. Според Столичната община по този начин ще се осигури максимално бързо движение на градския транспорт през две трудни кръстовища.

Очаква се тролейбусите да тръгнат по новата линия от април. Така, с разширението на трасето се създава най-дългата тролейбусна линия в столицата - близо 15 километра. Само новата част ще бъде 3 километра и половина. Интервалът на движение в натоварените часове ще бъде между 8 и 10 минути. Удължаването на тролейбусната линия ще замени трамвай номер 6, който се движеше до Лозенец.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София по транспорт: Движението на автомобилите от "Петте кьошета" в посока Черни връх ще се запази през тунела, както е и през момента. Знаете през последните години беше направено и мисля, че се посреща добре от всички участници в движението в София.

Дончо Барбалов поясни, че синята зона на бул. „Фритьоф Нансен“ остава, а паркирането на колите ще бъде променено от перпендикулярно на успоредно.

Що се отнася до ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, той продължава и няма да приключи до началото на март, както беше планирано.