Наркобаронът Хоакин Гузман, познат като Ел Чапо, ще прекара остатъка от живота си в затвора с максимална сигурност, наричан "Алкатраз на Скалистите планини".

© БГНЕС

Ел Чапо беше признат за виновен по всичките 10 престъпления, в които го обвини прокуратурата в Ню Йорк. Размерът на присъдата му още не е обявен, но всички очакват Ел Чапо да получи доживотен затвор.

В Мексико наркобаронът беше затварян в затвор с максимална сигурност и успя да избяга два пъти.

От "Алкатраз на Скалистите планини" обаче, досега не е избягал никой. Описван като "ад на Земята", затворът беше построен през 1994 г. в отдалечена местност край миньорско градче на два часа път южно от Денвър.

В него излежават присъдите си някои от най-известните престъпници в САЩ, като терористът Тед Качински, познат като Юнабомбър, единият от организаторите на терористичния акт на Бостънския маратон Джохар Царнаев и участвалия в подготовката на атентата от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк Закариа Мусауи.

Мексиканският наркобос Ел Чапо беше признат за виновен по всички обвинения

Мексиканският наркобос Ел Чапо беше признат за виновен по всички обвинения

Мексиканският наркобост Хоакин Гусман, по-известен като Ел Чапо, беше признат за виновен от съда в Ню Йорк и вероятно ще прекара остатъка от живота си...