В Тайланд британец и канадката са заплашени с 10 години затвор заради графит, който написали върху исторически обект. Постъпката на чужденците предизвика възмущението на местните жители и гневни реакции в социалните медии на азиатската държава. Повече за случая....

Битанецът Фурлон Лий и канадката Бритни Шнайдер били на екскурзия в град Чианг Май в Западен Тайланд. В нощта на 18 октомври върху крепостната стена, строена преди 7 века, те написали със спрей "Скаузър Лий ", разговорен израз за жител на Ливърпул. След прецизно преглеждане на записите от охранителните камери двамата младежи бяха открити в хостел и задържани.

Теерасак Скрипсарет, полковник от полицията в Чианг Май: Това е историческо наследство. Те ще бъдат обвинени във вандализъм на археологически обект.


Провинение, за което двамата туристи могат да получат до 10 години затвор или глоба в размер на 30 хиляди и половина американски долара или двете.

Те признаха вината си и обясниха, че са го направили заради преживяването и защото са били под въздействието на алкохол.

Двамата туристи бяха отведени до стената и показани на местни журналисти. След това скандалният надпис беше изчистен от общински служители.