НОВИНИ

Затворени пътища и населени места без ток (обобщение до 12:00 ч.)

Със сняг и виелици дойде Йордановден. Лошото време затвори пътища в цялата страна. Спряно е движението на превозни средства в областите Русе, Шумен, Силистра, Разград, Добрич и Търговище. Затворен е участъкът Зимница-Бургас на магистрала "Тракия", както и пътя от Петолъчката до Карнобат. В цялата страна е забранено движението на тежкотоварни камиони. Затворени са проходи. Над 700 населени места в страната са без ток.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:02, 06.01.2017
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Временно затвориха прохода Шипка заради натрупаната снежна покривка и силния вятър. Около 40 сантиметра е падналият сняг там. Към момента е спряно преминаване на автомобили и от двете страни на Балкана.

Проходът на Републиката е отворен за движение, но и там има силен вятър и сняг. И за двата прохода важи забраната за движение на ТИР-ове над 12 тона. Заради нулева видимост за всички автомобили затворен е и Подбалканският път София-Бургас в участъка между Мъглиж и Тулово.

Там има снегонавявания и паднали дървета. Магистралите "Тракия" и "Марица" са мокри, но обработени и проходими. От време на време токът спира в Гурково, Николаево 3 села в община Раднево и Мъглиж и шест в Стара Загора.

Четири светофарни уредби в западния край на Стара Загора са паднали от вятъра. Те са дублиращи и не затрудняват организацията на движението. През нощта е имало проблем на помпената станция на с. Ягода, но той е отстранен и в момента няма опасност от спиране на водата.

;

Усложнена заради снега е и обстановката в област Велико Търново. Тази сутрин снежната покривка на места там достигаше 50 сантиметра. Затворени са междуселищните пътища - Горна Студена - Караисен, Свищов - Совата.

Прохода на Републиката Хаимбоаз е отворен за движение при зимни условия, но по цялата пътна мрежа е забранено движението на ТИР-ове над 12 тона. Има и десетки села, в които няма ток и вода. На място работят екипи на енерго разпределителното дружество и ВиК. За сега няма информация за бедстващи хора. За часове остана затворен и главния път за Свищов. Причината е аварирал ТИР, който е препречил пътя и на снегопичстващата техника. Камионите бяха изтеглени с тежка специализирана техника, а пътя вече е отворен за движение. Ситуацията обаче остава усложнена.

;

В София във връзка с непрестанните валежи от сняг през цялата нощ са работили над 150 машини, съобщи пресцентърът на Столичната община. Приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт.

Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути. В момента продължава разпръскване на смеси и избутване на сняг във всички райони. Работи се и по Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Няма проблеми с тока в столицата, единствено Владая е втори ден без ток заради трудното придвижване на екипите.

Обстановката се мени непрекъснато - най-точна информация могат да получат на дежурния телефон на АПИ - 0700 13020

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит отслужи Света литургия за ​Богоявление
Патриарх Неофит отслужи Света литургия за ​Богоявление
Детските градини във Варна няма да затварят заради студа
Детските градини във Варна няма да затварят заради студа