НОВИНИ

Затворени пътища и селища без ток в Северна България

Валежите от сняг в Русе почти спряха, но студът и неспиращият леден вятър, допълнително усложняват обстановката. Температурите там продължават да падат. Точно това ще е и основният проблем на региона и утре, защото студът затруднява допълнително работата на всички аварийно-спасителни екипи.

bnt avatar logo
от Ивелина Белчева
20:41, 07.01.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Снежният кошмар в Силистренско продължава, снегът не спира да вали. Ток все още няма в голяма част от селата, в някои няма и вода. Най-тежко е положението в Кайнарджа и Ситово. Там на места клетките на мобилните оператори не работят, заради прекъснато електрозахранване и затова дори няма информация какво се случва. Пътищата за Добрич и Шумен са затворени, само пътят за Русе, беше отворен преди два часа.

Пътуващи с автобуса Силистра-София са настанени в хан край Тутракан, а машини работят, за да разчистят пътя дотам, на хората е осигурена храна. Две родилки са извозени до Силистра и Исперих. Цялата налична техника е изкарана по републиканската пътна мрежа.

Навяванията на места достигат до 4 метра. Влакът от София за Силистра снощи е стигнал само до Русе, а от Силистра за столицата не е тръгнал влак. Чакащи пътници от други направления има и на гара Самуил. На всички пътници са осигурени подслон, храна и напитки. По жп линията работят снегорини, за да пробият преспите.

Днес отсечката Русе - Бяла временно беше спирана за почистване. Тази вечер за леки автомобили бяха отворени пътищата от Русе към Силистра и към Разград. Всички общински пътища са проходими, казаха днес от кметствата в областта.

Село Хотанца обаче вече второ денонощие е без ток и вода. Причината е, че от Енерго Про не могат да открият повредата. Техен екип заедно с екип на Пожарната тази вечер ще работят до отстраняване на повредата, казаха от дружеството.

Тази вечер произшествие край Иваново временно наложи движение само в едната лента до отстраняването на лекия автомобил, който не успял да изпревари снегопочистващата техника. Има данни за закъсали тирове по пътя Русе-Бяла. По непотвърдена информация причината за това е проблем с горивото. Очаквайте повече информация в следващи емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегът има и забавна страна
Снегът има и забавна страна
Пътят за Бургас през Петолъчката е отворен
Пътят за Бургас през "Петолъчката" е отворен