Започна ремонтът на кръстовището при "Лъвов мост" в столицата. Заради реконструкцията от днес северното платно на бул. "Сливница" е затворено в отсечката между ул. "Раковски" и бул. "Христо Ботев". Това изненада и подразни шофьорите, които попаднаха и в...

Започна ремонтът на кръстовището при "Лъвов мост" в столицата. Заради реконструкцията от днес северното платно на бул. "Сливница" е затворено в отсечката между ул. "Раковски" и бул. "Христо Ботев". Това изненада и подразни шофьорите, които попаднаха и в първите задръствания.

Въпреки по-слабия трафик в неделния ден, на бул. "Сливница" се образуваха опашки от автомобили.

"Нормално. Така трябва да бъде. За да стане нещо, за да се направи както трябва", коментира шофьор. "Даже се радвам, че днеска ми се налага от тука да мина, че утре, ако се бях натикал, щеше да стане страшно",сподели друг.

Живеещите до булеварда столичани се тревожат, че ако ремонтите стигнат до къщите им, няма да могат да ползват гаражите си.

"Ако разкопаят - няма излизане, ако не се махнат колчетата по тротоара, за да може да се стига поне до Будапеща. И да се махнат знаците на Будапеща, които от Сливница до Козлодуй е затворена улицата", коментира Мадлена Николова. "Не мога да си вкарам колата в двора, по същия начин, не мога да я спра тука, понеже трябва да плащам", оплака се нейният съпруг. "В квартала живеят възрастни хора. Как ще влезне линейка примерно, пожарна, ако разкопаят едновременно платната. Боклукът как ще изхвърлят на хората, също питам", добави още Мадлена.

До 1 юли градският транспорт също ще се движи само по южното платно на булеварда.

Автор: Димитър Димитров