НОВИНИ

Затвориха месокомбинат заради 13 тона старо месо

Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна намериха 13 тона месо и сланина с изтекъл срок на годност в месокомбинат в село Яребична в община Аксаково. Предприятието е затворено, негодните суровини са конфискувани. Разпоредено е унищожаването им в екарисаж. Проверката е направена по сигнал на работещ в предприятието. В една от хладилните камери инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните открили дълбоко замразени свинско месо, сланина и птичи прат.

bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 11.10.2016
6001
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Златина Димова - директор на Областната дирекция по безопасност на храните - Варна: "По данни на операторите, това не са собствениците на обекта, месото е трябвало някога да бъде насочено към екарисаж, но това ние не можем да го кажем със сигурност дали е щяло да бъде унищожено. По етикета се вижда, че е с изтекъл срок на годност. При извършената органолептична преценка от колегите на място се вижда, че не е годно за употреба".

В предприятието има и кланица, която не работи от няколко години. Произвеждали са се само колбаси.

Златина Димова: "При проверката колегите не са стигнали до информация, че е влагано такова месо в произвежданите продукти".

Живеещите в селото не знаеха, че предприятието е затворено.

Затвореният месокомбинат е собственост на Евгения Манджукова. Неин представител заяви, че негодното за консумация месо е по-малко и че това е кампания срещу фирмата. Той допълни, че в момента се прави проверка и до дни ръководството на предприятието ще излезе със становище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Виктор Златков е новият ректор на Медицинския университет в София
Проф. Виктор Златков е новият ректор на Медицинския университет в София
Путин отмени посещението си в Париж
Путин отмени посещението си в Париж