НОВИНИ

Продължава гасенето на пожара край Нови хан, няма опасност за населените места

Заради пожара за 1 час беше затворена част от автомагистрала "Тракия" в района на Нови хан. Горят около 100 декара гора и храсти. Вижте подробности от прякото включването в емисията ни на Цвети Катанска.

bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 26.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Огънят е лумнал към 11 часа тази сутрин. Било е запалено поле, но все още не се знаят какви са причините за пожара. За съжаление не са могли да го овладеят веднага и той е преминал към боровата гора в посока АМ "Тракия", което е наложило и затварянето на магистралата.

В гасенето на пожара, което вече продължава вече пет часа и половина се включват както екипи от Елин Пелин, така и пожарни от София. На място са 5-6 автомобила на пожарната, които все още продължават да гасят. Включили са се множество доброволци, а местни арендатори са забраздили територията, за да не се разпространи пожарът към населените места.

Това, което шофьорите трябва да знаят е, че старият обходния път през Ихтиман и Елин Пелин е натоварен. Магистралата бе пусната преди малко, но движението не е леко. От КАТ съветват шофьорите да бъдат внимателни тъй като гасенето продължава и в този момент, и има лек дим над магистралата.

Пред БНТ Кметът на Нови хан Петко Костов обясни, че се прави всичко възможно ситуацията да бъде овладяна и се надява до два часа да приключи.


;

Пожар гори край Нови хан

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Саркози стиска палци за Хилари
Никола Саркози стиска палци за Хилари
​Стрелба в търговски център в Хюстън, има ранени
​Стрелба в търговски център в Хюстън, има ранени