НОВИНИ

Затвoриха за ремонт втора отсечка от столичния булевард "Дондуков"

Затвориха за ремонт нова отсечка от софийския булевард "Дондуков". От днес до края на септември се спира движението на автомобили в участъка между улица "Кракра" и булевард "Васил Левски". Как се движи градският транспорт и кои са обходните маршрути за автомобилите, вижте в репортажа на Паулина Найденова.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
21:00, 22.07.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

До края на септември тук ще се ремонтира настилката, тротоарите, трамвайните релси и водопровода. Движението ще се извършва по улица "Кракра", която от вчера е отворена за движение след ремонт. Промяна ще има и в движението на градския транспорт. Подобно на автомобилите и тролеите ще използват обходния маршрут по улица "Кракра".

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на София: От паметника "Левски", десен по бул. "Янко Сакъзов". На кръстовището на "Янко Сакъзов" и улица "Кракра" правят ляв завой докато достигнат бул. "Дондуков", където отново се включват в тяхната контактна мрежа. Като в посока към "Хаджи Димитър" ще използват техните дизелови агрегати.

И докато от Столичната община обещават, че няма да има промяна на разписанието на градския транспорт, живеещите в района се надяват такава да има в работното време на строителите.

Иво: Най-вече съм им ядосан, както всички мои съседи в квартала от този ремонт, който продължава късно през нощта. Вечер не може да се спи. Много е шумно.
Мая Хаджийска: Ремонтите са хубаво нещо ако се направят качествено. С качествен материал, но според мен не трябваше цяла София да се затваря.

Задръствания днес нямаше. Въпреки знаците обаче някои шофьори не ги забелязаха и опитаха да преминат през участъка, който е в ремонт.

Светослав Михайлов: Не съм доволен от това, че има затруднение, но пък съм доволен от това, че "Дондуков" ще бъде по-хубав, надявам се, след ремонта. - А ще избягвате ли този участък или ще продължите да преминавате през него? - Ами ще избягвам естествено.

Ремонтът на булевард "Дондуков", в участъка от булевард "Васил Левски" до улица "Кракра" ще продължи до края на септември. Паралелно с това продължава и ремонтът в участъка от Министерския съвет до улица "Раковски". А цялостното "Дондуков" ще бъде готов до края на октомври като заедно с ремонта на улица "Кракра" струва 8 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Красимир Вълчев потвърди за увеличението на учителските заплати
Министър Красимир Вълчев потвърди за увеличението на учителските заплати
Белгийското кралско семейство на Фестивал за електронна музика
Белгийското кралско семейство на Фестивал за електронна музика