Променят правилата за конвоиране на лишените от свобода. В момента комисия пише новата наредба, която ще бъде утвърдена от Министерството на правосъдието, съобщи директорът на затворите в България главен комисар Васил Миладинов. Той обясни, че ще се прави оценка на риска и така ще се преценява как точно да бъдат конвоирани лишените от свобода.

Новата инструкция за конвоирането на лишените от свобода ще бъде готова до края на седмицата. След това Министерството на правосъдието ще трябва да я одобри.

Директорът на затворите в България главен комисар Васил Миладинов обясни, че начина, по който ще бъдат конвоирани осъдените и задържаните ще става с оценка на риска.

Главен комисар Васил Миладинов - директор на затворите в България: Тези правила, които са издадени навремето, са свързани с различни бягства на лишени от свобода и за да няма тези неща, тъй като ние винаги - ако избяга някой- защо е избягал,ако не е избягал - защо сме го водили така, затова са били от колегите преди мен издадени.

Директорът на затворите коментира разпространената по-рано снимка във фейсбук профила на обвинената в подкуп кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, че е изписана от болницата с белезници и пранги на краката.

Главен комисар Васил Миладинов - директор на затворите в България: Сутринта съблюдавайки всякакви човешки права, тя е изведена от болницата без белезници, а снимката, която се показва е старата снимка!

Днес на Десислава Иванчева е направен ядрено-магнитен резонанс. А след като е напуснала лечебното заведение е отведена в Специализираната прокуратура,за да се запознае с материалите по разследването срещу нея.

Димитър Марковски - адвокат на Десислава Иванчева: Имаме дати за запознаване с материалите- до 15 август и вече след 15 август имаме право на искания, доказателства, възражения, бележки. Ще си ползваме това наше право и после прокуратурата ще прецени какво е основателно и какво не.

Очаква се в средата на септември прокуратурата да внесе обвинителния акт на Десислава Иванчева в съда.

Окончателно: Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста

Окончателно: Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста, реши окончателно Апелативният спецсъд. По време на заседанието прокурату...