НОВИНИ

Заведенията в Слънчев бряг масово надхвърлят допустимия шум

Безкомпромисно ще се следи дали нощните заведения не превишават допустимите от закона децибели през летния сезон, стана ясно днес след заседанието на Координационния съвет по туризъм в Бургас. Вицепремиерът Валери Симеонов лично направил проверка на заведенията край морето в Слънчев бряг. Пред медиите той отново заяви, че политиката за затваряне на шумни заведения продължава.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Веселин Григоров
17:45, 03.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вицепремиерът Симеонов обикалял из курортния комплекс в събота вечерта със специален калиброван уред за измерване на шума. Устройството влязло в действие на Южния плаж в Сл.Бряг, където са съсредоточени няколко от култовите нощни заведения и дискотеки.

Валери Симеонов - вицепремиер
„При норматив 40 и няколко децибела допустим шум вътре в заведението, вътре, на 200 метра от „Бедрум“ установихме 94 децибела шум! Пред хотел "Сирена", който е първият хотел зад тази група заведения, установихме 94,1 децибела шум, а на 400 метра от въпросното заведение, което е открито и практически тероризира целият залив, заедно с побратимите си от другите заведения, които знаете са в един и същ район, пред "Оазис" констатирахме 91,9 децибела. "Оазис" се намира на около 400 метра."

Можете да си представите за какво брутално газене на законите става дума, добави Симеонов. Той заяви, че ако се установят нови нарушения, цяла дузина заведения в Слънчев бряг ще бъдат затворени. Позицията за по-сериозни проверки потвърди и областният управител на Бургас – Вълчо Чолаков. Инспекторите отново ще искат документи и разрешителни без предупреждение, дегизирани като туристи. В курорта ще работят инспектори на данъчните, полицията и БАБХ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новородено делфинче в делфинариума в Батуми, Грузия
Новородено делфинче в делфинариума в Батуми, Грузия
Лукс очаква лидерите от Г-20 в Хамбург
Лукс очаква лидерите от Г-20 в Хамбург