НОВИНИ

Завод "Дунарит" възобнови производството си

Щетите от пожара в цеха с тротил на военния завод "Дунарит" край Русе вероятно ще възлязат на седемцифрена сума. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор Петър Петров. Тази сутрин заводът възобнови производството си в останалите цехове и хората са по работните си места.

bnt avatar logo
от Венета Николова
12:16, 30.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Работниците пристигнаха в завода както обичайно, но бяха принудени да изчакат около половин час разрешението от полицията, за да влязат. Хората казаха, че не се притесняват за безопасността си.

Богомил Петров: Скоро ни правиха общ инструктаж, от пожарната идваха. Всичко си се спазва, както трябва да бъде.
Таня Димитрова: Всичко е наред, безопасността е на ниво, така че няма никакви проблеми.

Вече няма никаква опасност за работещите в завода, категорични са от ръководството. Въпреки че повредите са само по строителната конструкция, по първоначални изчисления щетите ще са огромни.

Петър Петров - изпълнителен директор на „Дунарит": За няколкостотин хиляди лева има оборудване, електрозахранване, такива неща. Пък по сградата повредите ще трябва да влезе някой, който разбира от строителство, защото там може да има деформирани носещи конструкции, така нещата отиват на седемцифрена сума.

Според ръководството на завода, разследването може да продължи с месеци. От Окръжната прокуратура в Русе обясниха, че делото по случая е възложено на специализиран екип от следователи за разследване на големи аварии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Необходима е позиция за защита на българския национален интерес
Румен Радев: Необходима е позиция за защита на българския национален интерес
България ще има нова позиция за евроинтеграцията на Северна Македония
България ще има нова позиция за евроинтеграцията на Северна Македония