НОВИНИ

Завод за 22 млн. лв. ще заработи до края на годината във Враца

Немска фирма за производство на автомобилни кабели започва да строи във Враца завод за над 22 милиона лева. През последните години това е най-голямата чуждестранна инвестиция в региона.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
17:28, 08.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Немската фирма е интернационален доставчик за автомобилната индустрия с предприятия в Германия, Чехия, Китай, Мексико, а вече и у нас.

Кметът на Враца каза, че са започнали да постъпват питания от кандидати за работа в новия завод.

Калин Каменов, кмет на община Враца: Поне това са заявили инвеститорите – че до края на годината заводът ще бъде готов, с което ще зарадваме всички жители на нашия град.
Цтибор Жижка, член на УС на немската компания-инвеститор: Надявам се, че с построяването на този завод, ще дадем на хората тук, едно дълго и проспериращо бъдеще, защото ние не сме краткосрочен инвеститор.

Според вицепремиера Мариана Николова фактът, че една водеща немска фирма изгражда завод у нас означава, че притежаваме атрактивни условия и конкурентна среда за инвестиции.

Мариана Николова, вицепремиер: А добавената стойност за врачани е, че ще имат своя принос в световната автомобилна индустрия.

Още през следващата година ще бъдат наети на работа 300 души, а по-късно заводът ще осигури поминък за над 1000 жители на Враца и областта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДБГ подаде документи за регистрация в ЦИК
ДБГ подаде документи за регистрация в ЦИК
Коалицията на Валери Симеонов се регистрира в ЦИК за евроизборите
Коалицията на Валери Симеонов се регистрира в ЦИК за евроизборите