Немска фирма за производство на автомобилни кабели започва да строи във Враца завод за над 22 милиона лева. През последните години това е най-голямата чуждестранна инвестиция в региона.

Враца

Немската фирма е интернационален доставчик за автомобилната индустрия с предприятия в Германия, Чехия, Китай, Мексико, а вече и у нас.

Кметът на Враца каза, че са започнали да постъпват питания от кандидати за работа в новия завод.

Калин Каменов, кмет на община Враца: Поне това са заявили инвеститорите – че до края на годината заводът ще бъде готов, с което ще зарадваме всички жители на нашия град.
Цтибор Жижка, член на УС на немската компания-инвеститор: Надявам се, че с построяването на този завод, ще дадем на хората тук, едно дълго и проспериращо бъдеще, защото ние не сме краткосрочен инвеститор.

Според вицепремиера Мариана Николова фактът, че една водеща немска фирма изгражда завод у нас означава, че притежаваме атрактивни условия и конкурентна среда за инвестиции.

Мариана Николова, вицепремиер: А добавената стойност за врачани е, че ще имат своя принос в световната автомобилна индустрия.

Още през следващата година ще бъдат наети на работа 300 души, а по-късно заводът ще осигури поминък за над 1000 жители на Враца и областта.