Учениците, които бяха ранени при взрив на камион - цистерна на магистрала в Болоня, са се прибрали на родна земя на 31 август. Заедно с тях са се върнали и останалите деца от групата, както и придружаващата ги директорка на училището в Силистра, съобщиха от Генералното Консулство на Република България в Милано.

Седемте ученици от Професионалната гимназия по механотехника в Силистра пострадаха при взрив край летището в Болоня на 6 август.

През последните два дни на август са изписани от болница в Болоня две от децата, които бяха настанени с по-леки изгаряния там. Изписан е и най-тежко пострадалият ученик, който беше настанен в реномирана болница за кожни изгаряния в град Чезена.

Най-тежко раненият в Болоня български ученик остава в болница за 40 дни

Най-тежко раненият в Болоня български ученик остава в болница за 40 дни

Трима от пострадалите български ученици при експлозията в Болоня остават за лечение в болница. Едно от момчетата е в по-тежко състояние и ще бъде леку...

Българската група получи максимално съдействие от почетния консул на България в град Болоня г-н Франко Кастелини, с когото Генералното Консулство на Република България в Милано беше в непрекъснат контакт.

Ранените в Болоня българчета се съвземат от шока и ще продължат стажа в Италия

Ранените в Болоня българчета се съвземат от шока и ще продължат стажа в Италия

Екипът на БНТ в Силистра разговаря с родителите на някои от пострадалите деца при експлозията в Болоня. Те съобщиха, че в първия момент децата били мн...