НОВИНИ

Здравеопазването ще бъде тема на вота на недоверие към правителството

БСП и ДПС решиха първият вот на недоверие към правителството в този мандат да бъде на тема здравеопазване. Тепърва работна група ще формулира мотивите за вота, но преди него двете парламентарни групи ще поискат дебати за скандала около ваксините, дарени от Турция. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че в искането на вот няма драма и това е нормална парламентарна практика.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:08, 21.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Само 15 минути бяха нужни на БСП-лява България и ДПС да вземат окончателното си решение първия вот срещу правителството да бъде на тема здравеопазване.

Михаил Миков - предс. на ПГ на БСП-лява България: Искам да предпазя българските граждани и медиите от представата, че това е вот заради скандала с ваксините.Това е един елемент, но в никакъв случай не е тема на вота в сферата на здравеопазването.

Мустафа Карадайъ - съпредседател на ПГ на ДПС: Този вот има и превантивен характер, защото пред нас предстоят едни събития, които ще се случат на база вече направени промени в законите и нашите експерти в сектора, алармираха, че това е много тревожно.

Ръководството на БСП проведе консултации по вота и с ПГ на БДЦ. Нейната съпредседателка Красимира Ковачка заяви след срещата, че депутатите от групата споделят голяма част от мотивите на БСП за вота на недоверие, но до понеделник ще решат дали ще го подкрепят.

"Няма драма", отсече в отговор на заплахата от вот на недоверие председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов - предс. на ПГ на ГЕРБ: Нямаме никакви притеснения относно вота и разбира се в този дебат да се надяваме, че ще бъде конструктивен и м-ра на здравеопазването ще има достатъчно аргументи, за да защити тезите по обвиненията, които ще бъдат във вота като мотив.

Цветанов декларира, че ПГ на ГЕРБ твърдо стои зад премиера и неговия екип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матео Ренци: Светкавични уволнения за кръшкачите от работа
Матео Ренци: Светкавични уволнения за "кръшкачите" от работа
Двама туристи загинаха в лавина на Витоша
Двама туристи загинаха в лавина на Витоша