Работещите в единствената специализирана детска болница у нас - отново на протест. Този път те ще блокират булеварда пред болницата „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ от 8:15 до 9:30 ч.

София

Въпреки че от Здравното министерство обещават да отпаднат лимитите за прием в педиатрията и да увеличат клиничните пътеки в специалността, педиатрите настояват за изпълнение и на останалите им условия: промяна в статута на болничното заведение, достойно заплащане и спешни мерки за справяне с липсата на персонал.

Работещите в детската болница заплашват с колективни оставки, ако исканията им не бъдат изпълнени, тъй като не са склонни да чакат построяването на бъдещата нова детска болница, за да лекуват децата при нормални условия.

Очаквайте пряко включване от протеста на педиатрите и коментара на заместник-здравния министър д-р Бойко Пенков в студиото след новините в 8 ч.

Отпадат ограниченията за прием на деца в специализираната педиатрична болница

Отпадат ограниченията за прием на деца в специализираната педиатрична болница

Това реши Надзорният съвет на Здравната каса. Председателят му Жени Начева съобщи, че при необходимост ръководството на болницата ще може да иска и по...

Проф. Литвиненко: Протестът на педиатрите трябва да продължи

Проф. Литвиненко: Протестът на педиатрите трябва да продължи

Протестът на педиатрите трябва да продължи, въпреки обещаното отпадане на ограниченията за прием на деца в специализираната педиатрична болница в Софи...