НОВИНИ

Здравният министър разпореди проверка в "Пирогов"

Здравният министър е разпоредил проверка в "Пирогов". Поводът е отворено писмо, в което лекари обвиняват директора в лошо управление и искат оставката му. Част от медиците днес отново излязоха на протест. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени.

bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 05.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Администрацията била раздута, а директорът съкращавал медицински персонал. Закривал и щатове на пенсионирани медицински сестри. Протестиращите твърдят,че се променяли и имена на клиники. Така ръководството на болницата принуждавало лекари, които работят в "Пирогов" от години, да преподписват трудовите си договори.

Доц. Стоян Сопотенски, председател на синдиката на КТ "Покдрепа" в УМБАЛСМ "Пирогов": Не се променя работното място. Не се променя длъжността. Предлага се изпитателен срок - 6 месеца, през който човек може да бъде освобождаван по всяко време.
Д-р Иван Янакиев, специализант в УМБАЛСМ "Пирогов": Заплатите, които са с 400-500 лева надолу. Този месец, а и предишният.

А това, че трябва да дежурите на врататата, на входа?

- Това да не говорим. Това също е много унизително.
Даниела Желязкова, медицинска сестра в УМБАЛСМ "Пирогов": Поголовно напускат колеги групово. Никой не се опитва да ги спре. И тези, които ще останем да работим ще поемем товара на онези, които вече няма да ги има.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелищен опит за арест на Михаил Саакашвили в Киев
Зрелищен опит за арест на Михаил Саакашвили в Киев
23 общини от Югозападна България се обединяват, за да привличат повече туристи
23 общини от Югозападна България се обединяват, за да привличат повече туристи