Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка в Центъра по хемодиализа във Видин. Заместникът му д-р Бойко Пенков пътува за Видин, за да провери на място каква е ситуацията, съобщиха от пресцентъра на Здравно министерство. Създадена е организация пациентите от Видин да бъдат транспортирани безплатно до лечебните заведения в Монтана и Лом.

В близките дни Министерството на здравеопазването ще предостави 180 000 лв. на болницата във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, легла и водопочистваща система. Средствата са осигурени от Министерския съвет в края на септември т.г.

Вчера стана ясно, че Центърът за хемодиализа във Видинската болница работи в авариен режим, а той е единствен за цялата област. Причината е, че повреда в апаратурата за пречистване на водата. На пациентите се извършва хемодиализа, но има риск от усложнения.

По информация на директора на лечебното заведение, аварията ще бъде отстранена до края на седмицата и от понеделник апаратът ще работи.

Центърът за хемодиализа във Видин спря работа заради повреда

Центърът за хемодиализа във Видин спря работа заради повреда

Заради авария, центърът за хемодиализа във видинската болница, който е единствен за цялата област, спря работа. Пациенти пропуснаха животоподдържащата...