НОВИНИ

Здравният министър разпореди проверка заради смъртта на родилка

Медицинският одит ще проверява и двете АГ болници, в които е била лекувана родилката, която почина от усложнения след прекаран грип.

Мария Чернева
от Мария Чернева
17:36, 26.10.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Здравният министър е разпоредил изрично проверката, въпреки че според проф. Николай Петров привидно и двете болници са изпълнили протоколите за действие.

А медицинската общност у нас все още не е постигнала разбирателство по повод препоръчителната имунизация срещу грип на бременни и деца. Страната ни е една от малкото, в които тази ваксина не се препоръчва на бременните.

Здравният министър също така обясни, че се обмисля въвеждане на правила за това, кой и колко дни може да издава болнични.

Проф. Николай Петров - министър на здравеопазването: Има сега действаща нормативна уредба - в момента текат проверки, сега има няколко направени, днес текат на други места. Естествено е, че това са места, където има драстичен ръст на цифрите, които ни подава НОИ. Имаме план обаче да задълбочим по работата и в нормативната уредба санкционният режим. И днес имахме среща с председателя на БЛС за това какъв да бъде срокът, който може да дава джипито, след което вече може да се намесва ЛКК. Това се дискутира
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият в страната Музей на водата беше открит в Благоевград
Първият в страната Музей на водата беше открит в Благоевград
ЕК няма да посредничи за решаване на кризата в Испания
ЕК няма да посредничи за решаване на кризата в Испания