НОВИНИ

Здравното министерство отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа

Основният приоритет при разпределението на средствата, които Министерството на здравеопазването получи с Постановление на Министерския съвет в края на септември, е обновяването на хемодиализната мрежа в страната, съобщиха от здравното ведомство. От 8,1 млн. лв., които правителството отпусна, здравното министерство предоставя на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лв. за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и оборудване. С тях ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати, легла за хемодиализа и водоочистващи системи.

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 10.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на градовете: Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана Пловдив и София.

С другите близо 3 млн. лв. ще бъдат осъществени ремонтни дейности и ще бъде закупена апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в Министерството на здравеопазването от лечебните заведения.

В момента тече процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки, съответно сключване на договори, на чието основание средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провеждат учение по аварийно-спасителна дейност на Летище София
Провеждат учение по аварийно-спасителна дейност на Летище София
Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции
Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции