НОВИНИ

Здравното министерство с нова обществена поръчка за доставка на ваксини

Министерството на здравеопазването публикува нова обществена поръчка за доставка на ваксини. Тя е на стойност над 28 милиона лева и трябва да бъде изпълнена до 31 декември тази година. Това съобщи в Бургас министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

bnt avatar logo
от БТА
15:46, 20.02.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още
здравното министерство нова обществена поръчка доставка ваксини

Поръчката включва не само шествалентната ваксина, но и петкомпонентната срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус, а както и четирикомпонентната от задължителния имунизационен календар. Освен тези ваксини поръчката обхваща и други, сред които срещу бяс, коремен тиф и хеморагична треска.

По думите на Москов към момента няма нито една прекратена обществена поръчка на министерството, нито пък обжалвана. За новата обявена обществена поръчка той заяви, че има уверението от фирмите-производителки, че ще участват в тръжната процедура.

Москов бе в Бургас за среща със симпатизанти и членове на Реформаторския блок. Той обяви, че запазването и развитието на блока в неговата цялост е условие номер едно за хората. "Затова нито аз, нито Радан Кънев, Меглена Кунева или Божидар Лукарски можем да бъдем откъснати от мнението на нашите членове. Ако не се съобразим с тях, значи не сме техни представители, а нещо друго", добави Москов.

Той заяви, че ако Реформаторският блок се нуждае от нещо, то е да докаже резултати от участието си във властта, както и смисъла от коалицията с ГЕРБ. По думите му няма цена, която той не би платил, за да може управлението да даде резултати, защото резултатите означават по-добро ежедневие за гражданите.
"И в Реформаторския блок, и в ДСБ има различни мнения за бъдещето и на двете. И това трябва да бъде ясно отчетено. Необходимо е да бъде прокарана конкретна линия на мнение и позиция в рамките на ДСБ и в рамките на блока", каза още Москов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За какво се договориха Великобритания и Европейският съюз
За какво се договориха Великобритания и Европейският съюз
Над 500 сирийски бежанци са заловени край Чанаккале
Над 500 сирийски бежанци са заловени край Чанаккале