Битката за справяне с прекомерната употреба на пластмасови опаковки и чанти не спира. Веднъж възприети, навиците на пазаруване трудно могат да бъдат променени. Все пак, не е необходимо тази борба да се усложнява прекалено много.

Оръжията за постигане на победа срещу PVC-зависимостта могат да бъдат лесни за употреба и да Vършат чудесна работа. Като цилиндричното съчетание от четири платнени чанти с голяма вместимост и широк спектър на действие.

В сгънат вид те не заемат особено много място и лесно се закачат към количката за пазаруване в супермакети. С наближаването на касата чантите само чакат да разгърнат своите възможности.

А те са не една и две. Първо - спестяват време за подреждане на покупки. Второ - правят напълно излишен въпроса “Искате ли торбичка?”. Няма смисъл и от отделно опаковане на някои по-специални продукти. Те просто се отделят от останалите и се сортират в съответната чанта.

На паркинга всяка от платнените торби намира място в багажника на колата, като се вмества там удобно и заема оптимално пространство. След разтоварване в домашна обстановка чантите отново се събират заедно. До следващия курс за пазаруване, когато ще заместят поредната партида от пластмасови опаковки.

Този модел за справяне с ПВЦ-проблема не е единствен, но със сигурност върши работа. Той моделира новия тип навици, които се съчетават с усилията на кръговата икономика и принципите за повторна употреба. А и усещането за нещо полезно и различно определено внася разнообразие в неизбежното пазаруване.