Авантюрист, който обича да преминава вертикалните граници. Стефан Русон - съвременен почитател и достоен последовател на Жул Верн. Трудностите и неуспехите го карат единствено да продължава по пътя към голямата му мечта - да лети с дирижабъл, задвижван с педали.

Стефан Русон: При излитане перките са в хоризонтална позиция, както е при хеликоптерите. След това педалите се завъртат, за да се достигне определена скорост и дирижабълът се издига във въздуха. После перките трябва да заемат вертикална позиция, както при самолетите, което позволява дирижабълът да се движи напред.

Преди 10 години Русон направи опит да прелети над Ламанша. Времето, обаче, прояви капризи. Вятърът се оказа прекалено силен и французинът успя да измине само 35 километра.

Стефан Русон: Най-голямото предизвикателство е, че машината е изключително чувствителна към метеорологичните условия. Скоростта на вятъра не трябва да надхвърля 5 километра в час. Това означава, че морето трябва да е напълно гладко, без нито една вълна, а това е много трудно за този район.

Сега Русон търси ново предизвикателство - да прелети от Ница до корсиканския град Калви. Пътешествие, което е планирал за есента. Дотогава се надява времето да е благосклонно към него, за да достигне в тренировките съвършенството, което желае.

Стефан Русон: Съобщавам, че вятърът в залива утихва и през следващите няколко минути ще продължим с излитането...
Преживяването беше хубаво, но удоволствието не беше пълно. Искаше ми се да се издигна поне още 20 метра, но все пак реших да действам безопасно.

Русон не иска да мисли за провалите, нито какво му е отнело преследването на мечтата. Защото вече 15 години летенето с дирижабъла е неговия живот. Страст, заради която загубил голямата си любов.

Независимо от личните разочарования, французинът няма намерение да се отказва, а продължава да усъвършенства летателния апарат в търсене на нови, лични хоризонти.