Изхвърли опаковките....Е при тези не е нужно, защото те могат ... да бъдат изядени. Индонезийско решение за справяне със замърсяването с пластмасови отпадъци.

Дейвид Крисчън, основател на компания за преработка на отпадъци:
След като видях колко много пластмасов отпадък се трупа, реших да проуча всичко. И, да разбрах, колко много опаковките замърсяват природата.

Тогава Дейвид решил да потърси начин за справяне поне с част от проблема. ... И така се появили ядливите му опаковки. Те не замърсяват околната среда, защото са направени от водорасли.


Дейвид Крисчън, основател на компания за преработка на отпадъци:
Индонезия произвежда 10 милиона тона водорасли годишно, като целта е до 2020-та производството да достигне 19 милиона тона. Наистина има много места, където е подходящо да се отглеждат водорасли.


Първо Дейвид изобретил чаши, които имитират стъкло, а на вкус са като желе. После създал опаковки за храни и разградими капсули за кафе. Засега ядливите опаковки са много по-скъпи от традиционните, но Дейвид е убеден, че в близкото бъдеще това ще се промени.

Дейвид Крисчън, основател на компания за преработка на отпадъци:

Подобни каузи са от голямо значение, защото през следващите години от особено значение ще бъде етиката в бизнеса.

Печалба и етика. Разбира се, че е възможно. Позабравените традиции в бизнеса не чакат оправдания, а пеоткриване. Природощадящото производство е идеална ниша, която предоставя нови и нови решения в този смисъл.