Бягство от цивилизацията. Там, където няма телефони, няма интернет, няма и електричество. Едно съвременно отшелничество. Предлага~ го хотел в клоните на дърветата. Намира се в гора в чешката провинция Бохемия и е сбъднатата мечта на две чешки дами.

Те решили да създадат уютен кът в клоните на дърветата. Хотелът им не е голям, но за сметка на това предлага неповторимо по мащаби и разнообразие меню от тишина, прекрасни гледки, чист въздух и небе, изпълнено със звезди.

ЕВА МАДЕРИКОВА:
На хората им харесва връзката с природата. Много е тихо. Всичко тук е от естествени материали. Вътре в къщите няма вода, така че те трябва да я пренасят сами. Няма и електричество, но свещите създават много романтична атмосфера.

Къщичките не вредят на дърветата. Те са построени около ствола, а клоните продължават да растат. Но преди да бъдат изградени постройките, дърветата са били подбрани много внимателно.


ЯРОСЛАВА АБРАХАМОВА:
Дърветата трябва да са много здрави. Най-подходящи са дъбовете. Но подобни къщички могат да се построят и върху иглолистни дървета. По никакъв начин не вредим на дърветата, на природата като цяло.


Ярослава и Ева не крият, че когато създавали хотела, се надявали на успех. Но никога не са предполагали какъв интерес ще предизвикат горските къщички.

ЛУКАШ ШОБОТ, управител на хотела:
Никой не предполагаше, че хотелът ще има такъв успех. Надявахме се да има посетители поне през почивните дни, а той е пълен 7 дни в седмицата.

За някои почивката в клоните на дърветата е сбъдване на детска мечта. За други, обаче, това е най-добрия начин да избягат от големия град и да се слеят с природата.