На следващия ден... Когато битката е свършила и идва ред за изпълняване на обещанията. Предизборните. Исторически моменти, които един тайландски дизайнер умело вкарва в изкуство. Или по-точно в красиви полезни предмети.

От предизборните полиетиленови плакати Панупон Чансопа изработва красиви чанти.

Панупон Чансопа: Всичко започна след като качих снимка на Фейсбук страницата ми на чанта от предизборен плакат. Веднага различни хора започнаха да ме питат дали не мога да им направя чанти.

Така плакатите, които обикновено след изборите завършват живота си на сметищата, се оказали успешен материал за бизнеса на дизайнера.

Панупон Чансопа: Опасявах че, мога да имам проблеми. Но социалните медии ни дават достъп до повече информация и възможност по-свободно да разпространяваме идеите си.

Засега обидени от чантите няма. Дизайнерът продължава с модните си провокации, защото ресурсът, който са оставили последните избори, е доста голям. Панупон умело съшива ликовете на политическите лидери с обещанията им.

Панупон Чансопа: Искам хората да бъдат свързани повече с политиката. Да не бягат от нея, да не се страхуват да говорят за политика.

Модният аксесоар е не просто интересна вещ и полезно решение за повторно използване на материалите. Присъствието му на обществени места умело и настойчиво напомня на политиците за обещанията, които са дали на избирателите.

Трудно може да се твърди, че добрите послания от плакатите ще се реализират докрай и без изключения. Но така или иначе материалът, върху който са нанесени, е траен и дълго ще служи като ефектна чанта. Надеждите на дизайнера са той да издържи повече от един мандат.