В заслужена почивка, след 8 години служба, след разбити криминални мрежи, арестувани престъпници и стотици спасени хора при бедствия. Кучутата от отряд К-9 на полицията в столицата на Еквадор. На трогателна церемения полицаите се сбогуваха с 16 от верните си партньори, които излизат в пенсия.

ЛУИС МОНАР, полицай
Чувствам се ужасно, защото трябва да се разделим. Не става въпрос за домашен любимец. Домашните любимци стоят вкъщи. А той беше мой партньор. Прекарали сме толкова много време заедно.


Неведнъж са спасявали живота на партньорите си. Кучетата от К-9 винаги са на пост.

ИВАН АЙЛА, директор на полицеския център за обучение на кучета
Имаме две кучета. Те бяха на пост в един от най-тежките моменти за нашата страна - земетресението от миналата година. Те не са млади кучета, на 7 години са. Но независимо от възрастта си, те бяха сред отломките и търсеха оцелели.


Тогава загинал и Дайко - 4-годишният лабрадор от К-9.Открил 10 души след рухналите къщи. А след това издъхнал - от високата температура. Тирон - партньорът в работата на полицай Луис Монар ще бъде осиновен. Ще живее във ферма край столицата Кито.

КРИСТОФЪР СИЛВА
Много искахме да го осиновим, но от полицията ни казаха, че проверят всички възможности и ще изберат най-добрата. Е, накрая ни се обадиха. ... Наистина сме много щастливи.

Редуване на дрямки, игри и дълги разходки. Такъв живот очаква Тирон и останалите кучета-полицаи от К-9. Заслужена почивка след успешно изпълнен дълг