От коя страна на прозорците да застанете? Как да протече работният ви ден? Понякога изборът зависи от една най-обикновена чанта. Или не толкова обикновена...


Разработена е специално като миниатюрен офис. Толкова малък, че може да се пренесе навсякъде. И достатъчно голям, за да побере всичко необходимо за работа от разстояние. Чантата е от лек и водоустойчив материал. В нея има място за лаптоп и за подвижна разтегателна табла от бамбуково дърво.

Аксесоарът предлага разнообразни възможности. Основното му предимство е в начина, по който чантата се превръща в нисък стол с удобна облегалка. Върху таблата има достатъчно място за преносимия компютър. След разтягането на дъполнителните подложки върху нея могат да кацнат всякакви аксесоари. В това число и чаши с ободряващи напитки.

Идеята за преносимия офис споходила няколко млади американски дизайнери. Хора, които не ги свърта на едно място. Хора, които обичат да оставят мислите им да се реят на открито. А дали работата в паркове, кафенета или по площадки дава желаните резултати? Неизбежният въпрос е породил масирани проучвания. Данните от тях са многообещаващи. Офисите на открито позволяват по-бързо съсредоточаване, вкарват достатъчно свеж въздух в дробовете и кислород в мозъка. Същевременно този начин на работа създава усещане за свобода и независимост, което е така трудно постижимо в закритите пространства.

Вярно е, че с подобен офис под мишница човек трябва да се съобразява с климатичните капризи. Но дори и в този смисъл елементът на неприатни изненади е сведен до минимум. При първите признаци за влошаване на времето офисът лесно се прибира в чантата, за да бъде пренесен на по-защитено място.