Когато трафикът не помръдва, мислите на хората зад волана неизменно бягат към спасителни алтернативи за преодоляване на задръстването по пътя. Една малка френска компания предлага плаващо, чисто и безшумно решение за справяне с пълчищата от автомобили.

Превозното средство, наречено Морско мехурче, се движи с електричество, носи се над водата и може да намери кратък път през езера и реки. Последните тестове в Женевското езеро разсеяха всички съмнения около качествата на водната кола. Тя е компактна и стабилна, управлява се лесно и е доста икономична.

Футуристичният ѝ дизайн със сигурност ще пасне на Париж, смятат нейните създатели. Още миналата година те обявиха плановете си да използват електрическата лодка за водно такси. Изглежда че посоченият пусков период - в средата на 2018-та ще бъде спазен.

Водното такси побира петима души на борда си, издига се върху троен плъзгач при скорост над 12 километра в час и не образува почти нiкакви вълни. Леко, елегантно и безшумно. Истинско предизвикателство за Люк Бесон и неговата кино-поредица ТАКСИ.