Най-тихият, най-бързият и най-модерният мотор. И може би съвършеният! Е, или почти.

Марк Труман, създател на компания за производство на ел. мотоциклети: Да, от технологична гледна точка това е най-модерния мотор. Освен, че е най-бързия, той е и най-чистия и най-устойчивия мотор на пазара.

Появил се е като от бъдещето. Оборудван е с изцяло електрическа система за задвижване. Може да достига до шеметните 200 километра в час. Необходими са му някакви си 3 секунди, за да ускори от 0 до 96 километра в час.

Джордан Гибън, редактор на списание за мотоциклети: Да, това наистина е революция в производството на мотори. Не само от гледна точка на електромобилността. Ако го сравняваме с другите мотори - този тежи едва около 220 килограма. Доста е мощен.

В градска среда с едно зареждане електрическият мотоциклет изминава около 320 километра. На дълъг път зарядът му стига за около 200 километра. Но технологичните му предимства не свършват дотук.

Джордън Гибън, редактор на списание за мотоциклети: Този мотор напълно разчупва представата за електрически превозни средства. Взаимодействието между моториста и машината е напълно ново. Водачът носи жилетка, с която получава информация за обратно виждане. А каската е оборудвана с дисплей, на който се изписват данни за скоростта и за всякакви параметри.

Звучи сложно, дори може би прекалено технологично. Но всички тези иновации осигуряват повече безопасност. При вероятност от сблъсък с други превозни средства, които се движат зад мотора, жилетката започва да вибрира.

Може би така изглежда бъдещето на моторите. Но засега в него ще нахлуят тихо и скоростно едва 399 души. Защото толкова мотори планира да произвежда годишно компанията.