Остров Кошри, част от Микронезия. Мнозина от феновете на сериала „Изгубени" свързват мястото с координати, посочени във филма. Само че местните жители, които са едва към осем хиляди, са намерили друг начин да се прочуят по цял свят.

Малка, но бързоразвиваща се компания на Кошри, прекроява остатъците от стеблата на банановите дървета в ... портфейли и забележителни аксесоари. На острова има приблизително 200 хиляди бананови дървета. След беритбата плодовете поемат в различни посоки, а фермерите трябва да подрежат стеблата, за да осигурят радстежа на следващата реколта.
Остатъците от тази дейност се разхвърлят по земята, където постепенно изгниват. Малката компания, основана от Мат Симпсън, открива в този излишен материал възможност за ново производство. Вместо да гният, част от стеблата осигуряват работа и допълнителни доходи на местните семейства. Първоначалната суровина се изварява, а пулпата и фибрите се преработват и изсушават до получаването на здрави листи, наричани бананова хартия.

Тя е идеален заместител на кожата или пластмасата при изработването на портфейли и портмонета. Те са здрави и водоустойчиви. Но най-вече са с прекрасен дизайн. Мотивите им са вдъхновени от традициите на Микронезия. Палми, океан и слънце са съчетани в оригинални щампи, които превръщат ръчно изработените портфейли в малки произведения на изкуството. Компанията, която разкрива новите възможности за употреба на банановата хартия, си е поставила ясни цели: подобряване на технологията за производство, привличане на нови работници, увеличаване на износа и... все по-малко остатъци от бананови стебла, изоставени на произвола на гниенето. Мат Симпсън и екипът му набират средства за нови инвестиции изключително от платформи в социалните мрежи.