Затвореният офис ви притиска. Същото правят графиците, досадното отброяване на последните работни минути. Тогава? Изберете подходящата сянка, настанете се удобно, отпийте ароматно кафе и се насладете на работата на открито. Възможно е. За втора поредна година една градина в центъра на София се превърна в офис - за желаещите да разчупят стереотипите и да направят работния си ден по-ефективен.

МИЛА СТОЯНОВА, организатор на "Офис на открито"
Тук хората идват, отпускат се, срещат се с нови хора и забелязваме, че това ги кара да бъдат по- спокойни и намалява нивата на стрес, които неизбежно в постоянна работа в офис на закрито са доста по-високи.

Без фиксирано начало и край и без фиксирани почивки. В офиса на открито работата диктува ритъма на деня. .. Формула, която отдавна се е превърнала в успешна в много страни.

МИЛА СТОЯНОВА, организатор на "Офис на открито"
Съвременните облаги от една работа не са свързани само с финансови печалби, не са свързани само с това заплатата ти да е висока. Има редица други неща и предимства, които един служител, един търсен качествен кадър би предпочел в определена професия. Например това, сам да разполагаш със свободното си време, с работните си часове.

Офис, в който единственото, с което работещите трябва да се съобразяват, са ..... капризите на времето.

МИЛА СТОЯНОВА, организатор на "Офис на открито"
Разбира се, тук сме на открито и усещаме много по-близко всички метеорологични условия. Дали е топло днес, дали слънцето ще се премести след малко, ще ни стане по-горещо , дали ще духа вятър...

Е, да офисите на открито не е за всеки. Но със сигурност са предпочитания вариант от хората, които търсят природата, макар и в градска среда.

МИЛА СТОЯНОВА, организатор на "Офис на открито"
Тук при нас идват хора с така наречените свободни професии. Разговорно ги наричат лаптопаджии. Идват и хора, които организират и своите бизнес срещи.. Случва се да дойдат и хора, които не остават за целия ден да работят, но например офисът им е някъде наоколо и имат среща, която организират тук в рамките на офис на открито.

Дали е такова бъдещето на офисите? Засега можем само да гадаем. Но най-вероятно откритите офиси ще повлияят на закритите. Процес, който вече се наблюдава - с постепенното настъпление на природата в затворените пространства. Организаторите на „Офис на открито" се надяват да намерят все повече последователи на инициативата си навсякъде в България.