Люси - рооботът, който носи светлина. Подвижна сфера, което улавя слънчевите лъчи и ги насочва към тъмните части на помещенията. Идеята е на италианката Дива Томей, която признава, че така и не успяла да свикне с намаляването на светлината през студените сезони. Спасителният план дошъл със спомена за детската игра със „слънчеви зайчета" и тогава Дива решила, че трябва да създаде нещо като роботизиран домашен любимец, който да улавя и пренасочва слънчевата светлина.

Така се появил Люси. Монтиранато в него огледало не спира да следва слънцето. То непрестанно търси лъчите и ги отразява в желаната посока. Роботът не се нуждае от зареждане, защото сам си осигурява енергия с помощта на монтирани соларни сензори и соларни панели.
Не е необходимо и да се мести, защото огледалото следва светлината. Освен това роботът „запомня" мястото, което трябва да бъде осветено, така че през целия ден се старае да доставя до него желаната светлина.

Люси е изключително умен, обяснява италианката. Роботът разчита изцяло на себе си. Той много добре знае кога да се включи. А през нощта, когато няма светлина, която да преследва, Люси се изключва. Специално приложение показва колко е спестената енергия и дава съвети как най-ефективно може да се освети дома.
Люси може да бъде поставен и навън, да улавя лъчите и да ги насочва в желаната посока. За да не стане жертва на посегателства, в комплекта с робота е включено и специално заключващо устройство. Така светлината достига до тъмните кътчета на помещенията и озарява не само мрачните ъгли, но и лицата на хората.

Съвсем естествено е - повечето хора прекарват около 90 процента от живота си в затворени помещения. Но когато са навън, духът и тялото им търсят живителната светлина на слънцето. А когато хората не общуват достатъчно с неговата светлина, тя пак може да дойде при тях. Макар и пренасочена от Люси.